linda

DR. GARAINÉ HORVÁTH LINDA

GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS

ABA viselkedés technikusi terapeuta

 

 Amikor először megtudtuk a férjemmel, hogy gyermekünk esetében autizmussal kell szembenéznünk, megijedtünk. Majd összeszedve magunkat elindultunk a fejlesztési lehetőségek útján. Sokféle alternatívát találtunk, ezek nagy részét meg is próbáltuk, melyek során rengeteg mindenre fény derült és át kellett gondolnunk a további életünket. Újra kellett tervezni az addigi elképzeléseinket, mert tudtuk, hogy nekünk másként kell majd élnünk, mint egy átlagos családnak. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy gyermekünk fejlesztését és a hozzánk hasonló helyzetben élő családok megsegítését tartjuk szem előtt. A célunk az volt, hogy minél többféle lehetőséget megragadjunk, segítve ezzel gyermekünk és más, autizmussal élők mindennapjait. Ezért is hoztuk létre alapítványunkat, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni a hozzánk hasonló helyzetben élő gyermekeket, szüleiket és nevelőiket. Lelkesedésem azóta is töretlen, folyamatos szakmai képzéseken veszek részt, hogy az autizmus területén minél több információra tegyek szert, bízva abban, hogy hozzájárulok az autizmusban értinett személyek életkörülményeinek javításában.

 

 

 

 


 

ANITA

KOVÁCS ANITA KITTI

GYÓGYPEDAGÓGUS

TSMT terapeuta

 

 2014 óta vagyok gyógypedagógus és a pályám már a kezdetétől fogva az autizmus irányába sodródott, éppen ezért több tapasztalatot is szereztem erről a területről, mindemellett igyekeztem tanfolyamokkal, hospitálásokkal, előadásokkal továbbképezni magam, hogy minél specifikusabban tudjam az autizmussal élő gyerekeket és családjaikat segíteni. Munkám során törekszem rá, hogy az egyéni adottságokhoz alkalmazkodjak, fontosnak tartom a szülőkkel és a pedagógusokkal történő együttműködést, hogy minél hatékonyabban tudjuk segíteni a gyermek és a család életét.

 

 

 

 


 

linda

Biczó-Lajkó Renáta

ALAPÍTVÁNYI MUNKATÁRS
GYÓGYPEDAGÓGUS - LOGOPÉDUS

 

 Már az óvodában is nagy empátiával fordultam az olyan ovis társaim felé, akik lemaradtak, elakadtak, vagy valamilyen oknál fogva segítségre szorultak. A szüleim már akkor tudták, hogy gyerekekkel fogok foglalkozni és ez így is lett.
Azt, hogy gyerekeknek és a családjaiknak segíthetek, nem a munkámnak, hanem a hivatásomnak tekintem. Igyekszem pontosan felmérni minden gyermek készégszintjét és érdeklődési körét, majd ennek tudatában tervezni és kivitelezni az általam tartott fejlesztéseket. Ez sokszor nehéz feladat, hiszen ahány gyermek, annyi különböző eset, annyi érdeklődési kör, de ha a hozzám járó gyerekek például a Star Wars-ot szeretik, akkor bizony Star Wars-os fejlesztő eszközöket és játékokat készítek. 😊
A munkám célja, hogy a gyerekek játszva fejlődjenek, illetve fejlődve játszanak és ennek a fő alapját abban látom, hogy fenntartsam a motivációjukat és az érdeklődésüket. Akkor tartom sikeresnek egy napomat, ha a gyerekek ugyanolyan mosolygósan – vagy még jobb kedvűen – távoznak a fejlesztésről, mint ahogyan érkeztek. ♥

 

 

 

 


Kapcsolat

Pécs, Kis Flórián utca 2. szám I. emelet

E-mail: info@pecsiautizmus.hu

Adószám: 18849161-1-02

Szl.szám: 18400010-10000521-10178754

Írjon nekünk

Loading, please wait..