linda

DR. GARAINÉ HORVÁTH LINDA

GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS

ABA viselkedés technikusi terapeuta

Érintett szülő 

 Amikor először megtudtuk a férjemmel, hogy gyermekünk esetében autizmussal kell szembenéznünk, megijedtünk. Majd összeszedve magunkat elindultunk a fejlesztési lehetőségek útján. Sokféle alternatívát találtunk, ezek nagy részét meg is próbáltuk, melyek során rengeteg mindenre fény derült és át kellett gondolnunk a további életünket. Újra kellett tervezni az addigi elképzeléseinket, mert tudtuk, hogy nekünk másként kell majd élnünk, mint egy átlagos családnak. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy gyermekünk fejlesztését és a hozzánk hasonló helyzetben élő családok megsegítését tartjuk szem előtt. A célunk az volt, hogy minél többféle lehetőséget megragadjunk, segítve ezzel gyermekünk és más, autizmussal élők mindennapjait. Ezért is hoztuk létre alapítványunkat, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni a hozzánk hasonló helyzetben élő gyermekeket, szüleiket és nevelőiket. Lelkesedésem azóta is töretlen, folyamatos szakmai képzéseken veszek részt, hogy az autizmus területén minél több információra tegyek szert, bízva abban, hogy hozzájárulok az autizmusban értinett személyek életkörülményeinek javításában.

 

 

 

 

 

 

 


 

ANITA

KARDOSNÉ TANÓ ÁGNES

GYÓGYPEDAGÓGUS

Kardosné Tanó Ágnes vagyok, tanítónő és gyógypedagógus. Amióta a pályán vagyok, több száz kisiskolást tanítottam meg írni/olvasni. Az oktatásban eltöltött évek alatt folyamatosan az motivált, hogyan tudnám még hatékonyabbá tenni a tanulás-tanítás folyamatát. Ezért menet közben elvégeztem a gyógypedagógiát, és az ott tanult ismereteimet rendszeresen beleforgatom a mindennapi munkámba. Így jól tudok segíteni többek között a dyslexiával, dysgraphiával, valamint dyscalculiával küzdő gyerekeknek. A Pécsi Autizmus Alapítványban több mint egy éve dolgozom. Mindig nagy lelkesedéssel és izgatottan készülök a soron következő fejlesztő órára, mert az autizmussal élő gyerekek világa ugyan kihívásokkal teli, de éppen emiatt csodálatos. Nincs két egyforma gyermek, ezért nincs két egyforma foglalkozás sem. Hatalmas öröm és egyben siker is számomra, amikor lelkendezve jönnek fejlesztésre, és átölelnek.

 

 

 

 


 

 

 

 

linda

BÉK ZSÓFIA

GYÓGYPEDAGÓGUS - HALLGATÓ

ABA technikusi terapeuta

Bék Zsófia vagyok, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán vagyok gyógypedagógus-hallgató. Az elméleti tudás elsajátítása mellett fontosnak tartottam, hogy gyakorlati tapasztalatom is legyen atipikusan fejlődő gyermekekkel kapcsolatban.  Erre egy nagyon jó lehetőséget biztosított számomra a Pécsi Autizmus Alapítvány, ahol már több mint egy éve van lehetőségem az ide járó gyermekek fejlesztésében részt venni. Mivel fontos számomra, hogy folyamatosan bővítsem tudásomat, így időközben elvégeztem az ABA-technikusi képzést, de a közeljövőben szeretném elkezdeni a művészetterápia-képzést is a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán.

A gyógypedagógia számomra türelmet, elfogadást, megértést és segítségnyújtást jelenti. Bízom abban, hogy a gyermekek érzik azt, hogy ezen értékek mentén igyekszem foglalkozni velük. Összeségében véve azt gondolom, hogy megtaláltam a személyiségemhez legközelebb álló szakmát, és remélem, hogy még sok szép évet tudok ezen a pályán eltölteni.

 

 

 

 


 

 

 

 

linda

BOZSÁNOVICS IVANA

GYÓGYPEDAGÓGUS - LOGOPÉDUS

Bozsánovics Ivana vagyok, végzős gyógypedagógus hallgató logopédia / pszichopedagógia szakon. Pécs melletti kis településen élek családommal. Érettségi bizonyítványomat kéttannyelvű intézményben szereztem meg 2019-ben, majd ezt követően kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán. 2022. márciusában kezdtem a Pécsi Autizmus Alapítványnál logopédusként tevékenykedni. Az itt töltött idő alatt sok kisgyerekkel volt alkalmam együtt okosodni és már most számos szép élménnyel gazdagodtam itt. Pedagógiai szemléletem alapja, hogy mindenkinek EGYÉNILEG saját magához mérten kell értékelni erősségeit és esetleges gyengeségeit. Minden kisgyereknél meg kell keresni a neki megfelelő módszert amivel hatékonyan fejlődik.

 

 

    

 


 

 

 

 

linda

NEMES SZILVIA

klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

NEMES SZILVIA klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus vagyok.

2007-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Pályám kezdetén Veszprém megyei nevelési tanácsadókban és középiskolákban dolgoztam, ahol klasszikus diagnosztikus és terápiás-, valamint iskolapszichológusi tevékenységet folytattam. Feladatkörömbe tartozott a teljesítménytesztek-, képességvizsgálatok felvétele, szakértői vélemények elkészítése, valamint egyéni és csoportos terápiás foglalkozások vezetése.

Munkám célja elsősorban a gyermekek egészséges lelki fejlődésének elősegítése, valamint személyiségük bontakoztatása volt. Hatékonyságom növelése érdekében munkám mellett továbbképeztem magam.

A klinikai szakpszichológus szakképzést 2008-tól - 2012-ig végeztem.

Ezt követően a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szigetvári Tagintézményében dolgoztam három évig.

A Pécsi Autizmus Alapítvány csapatához 2022. szeptemberében csatlakoztam. Kezdetben az foglalkoztatott leginkább, hogy milyen lehetőségei, eszközei vannak az autizmussal élő gyermekeknek a környezetükhöz való kapcsolódásra, és hogy az interakciók miként valósulnak meg. Az itt eltöltött idő alatt rengeteg új érzést és tapasztalatot gyűjtöttem. Inspiráló számomra, hogy nincs két egyforma fejlesztés, a foglalkozások rendkívül kreatívak, mindig az adott gyermek képességeihez, aktuális állapotához igazodnak.

Munkám során törekszem az oldott, szeretetteljes légkör megteremtésére, változatos eszközök alkalmazására, az egyéni szükségletek figyelembe vételére, hogy a gyermekekben rejlő lehetőségek minél teljesebben bontakozhassanak. Öröm látni számomra, mikor a tanulás folyamatában a sikerélményt, a kompetenciaérzést boldog izgalommal, számos pozitív élménybe fonva tapasztalhatják meg.

 

 

 

 

Kapcsolat

Pécs, Kis Flórián utca 2. szám I. emelet

E-mail: info@pecsiautizmus.hu

Adószám: 18849161-1-02

Szl.szám: 18400010-10000521-10178754

Írjon nekünk

Loading, please wait..